Bepilotis „Mohajer-10“ buvo pristatytas per Teherane surengtą ceremoniją. Joje dalyvavęs šalies prezidentas Ebrahimas Raisi džiaugėsi Irano pasiekimais gynybos pramonėje.

Naujasis gaminys yra pagerinta drono „Mohajer-6“ versija. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pareigūnai apkaltino Iraną „Mohajer-6“ pardavimu Rusijai, kuri juos naudoja kare su Ukraina. Teheranas kaltinimus neigia.

Iranas pristatė naują droną

Pastaraisiais mėnesiais Vakarų šalys išplėtė dėl tariamos prekybos ginklais Iranui taikomų skaudžių sankcijų paketą.

Naujasis bepilotis gali „24 val. skristi 7 tūkst. metrų aukštyje, o jo veiksmingasis nuotolis siekia 2 tūkst. kilometrų“, nurodė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Jis gali išvystyti 210 kilometrų per valandą greitį bei turi modernesnes elektronikos ir žvalgybos sistemas.

Dronas gali nešti iki 300 kg svorio krovinį (dvigubai daugiau negu ankstesnis modelis), taigi, padidėjo gabenamų „bombų ir sprogstamųjų medžiagų asortimentas“, teigė IRNA.

„Mohajer-6“ gali gabenti iki 150 kg ir nepertraukiamai skristi iki 12 val. Mažesnis ir jo maksimalus greitis (200 kilometrų per valandą) bei skrydžio aukštis (5 400 metų).

JAV ir Izraelis – didžiausi Irano priešai – anksčiau kaltino Teheraną naudojant bepiločius ir raketas JAV pajėgoms ir su Izraeliu siejamiems laivams atakuoti Persijos įlankoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją