Irano užsienio reikalų ministerijos pareiškime, kurį paskelbė oficialioji naujienų agentūra IRNA, sakoma, kad ji "griežtai smerkia šį absurdišką, įžeidžiamą ir provokuojamą vadinamojo amerikiečių kunigo, aiškiai niekinančio šventąjį Koraną, aktą".

Floridos pastorius Terry Jonesas šeštadienį per ceremoniją padegė Koraną ir pranašo Mahometo atvaizdą - protestuodamas prieš tai, kad Iranas kalina krikščionių dvasininką Yousefą Nadarkhanį.

Deginimas buvo transliuojamas per "YouTube". Koranui degant T.Jonesas ir keli jo sekėjai kartojo JAV ištikimybės priesaiką.

Irano krikščionių evangelikų pastorius Y.Nadarkhani 2009-aisiais buvo areštuotas ir pasmerktas mirti už atsivertimą į krikščionybę, kai jam buvo 19 metų.

Irano aukščiausios instancijos teismas 2011 metų liepą mirties nuosprendį panaikino, ir tų metų metų rugsėjį jis buvo teisiamas iš naujo, bet verdiktas viešai nebuvo paskelbtas.

Y.Nadarkhani advokatas Mohammadas Ali Dadkhahas, kuriam pačiam gresia kalinimas už pastoriaus ir vieno disidento kitoje byloje gynimą, AFP sakė, kad jo klientas pagal garsių Irano dvasininkų įsakus "turi būti paleistas".

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)