Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Khamenėjus tradiciškai savo balsą atidavė griežto saugumo zonoje sostinės Teherano centre. Trumpoje kalboje jis paragino žmones aktyviai eiti prie balsadėžių. Kad „būtų įrodytas Islamo Respublikos sistemos teisingumas ir sąžiningumas, tautos dalyvavimas yra „reikalingas ir būtinas“, teigė A. Khamenėjus reporteriams po to, kai atidavė savo balsą.

Įtakinga islamo kontrolė institucija leido rinkimuose dalyvauti tik šešiems kandidatams. Tačiau du pretendentai nusprendė nebedalyvauti. Labiausiai atstovaujami rinkimuose yra vadinamieji fundamentalistai – lojalūs ir griežtų konservatoriškų pažiūrų sistemos šalininkai. Tarp jų atkaklios kovos tikimasi tarp parlamento pirmininko pareigas einančio Mohammedo Baghero Ghalibafo ir griežto kurso šalininko Saeedo Jalilio. Svarbiausias jų konkurentas yra nuosaikus politikas Masoudas Pezeshkianas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją