„Ši teroristinė operacija buvo įvykdyta iš už apgyvendinimo zonos ribų paleidus trumpojo nuotolio sviedinį su maždaug 7 kilogramų kovine galvute, sukėlusia stiprų sprogimą“, – sakoma gvardijos pranešime ir priduriama, kad Izraelį „parėmė Jungtinės Valstijos“.

I. Haniyeh buvo nužudytas anksti trečiadienį Irano sostinėje, atvykęs dalyvauti naujojo prezidento Masoudo Pezeshkiano prisaikdinimo ceremonijoje. Iranas ir „Hamas“ pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų. Gvardiečiai pakartojo reikalaujantys, kad už I. Haniyeh būtų atkeršyta, ir pažadėjo, kad Izraelis sulauks „griežtos bausmės tinkamu laiku, vietoje ir būdu“.

Irano kariuomenės vadas Mohammadas Bagheri taip pat grasino Izraeliui „kruvinu kerštu“ . Jis sakė, kad ginkluotosios pajėgos dabar tik svarsto, kada ir kaip įvykdyti atsakomąjį smūgį. „Tikra tai, kad sionistai karčiai gailėsis dėl šio poelgio“, – sakė generolas.

Izraelis „nesusilaikys“, jei Iranas surengtų atsakomąją ataką, penktadienį perspėjo aukštas Izraelio saugumo pareigūnas. Tuo metu JAV pareiškė siunčiančios į Artimuosius Rytus naikintuvų eskadrilę, kad sustiprintų savo karinę galią regione. JAV Gynybos departamentas imasi veiksmų, kad „sumažintų galimybę, jog Iranas ar Irano partneriai ir įgaliotiniai regione imsis eskalavimo“, – sakė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją