Pasak jo, Latvija, Lietuva ir Estija nuteikinėja buvusias sovietines respublikas prieš Rusiją ir vykdo destruktyvią liniją Pietų Kaukaze.

Toks pareiškimas pasirodė po to, kai Armėnijos užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas savaitės pradžioje lankėsi Estijoje, o vėliau Kroatijos mieste Dubrovnike susitiko su kitų Baltijos šalių vadovais, rašo „Asbarez“.

A. Nastasinas sakė, kad Baltijos šalys „daro viską, kad „atkirptų“ Armėniją nuo Rusijos, pašalintų ją iš mūsų bendrų integracijos mechanizmų, įskaitant Kolektyvinio saugumo sutarties organizaciją, ir integruotų Armėniją į euroatlantinę perspektyvą“.

Kaltina dėl kvietimo į Vašingtoną

Per susitikimą su žurnalistais Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos, kviesdamos Armėniją ir Azerbaidžaną į NATO viršūnių susitikimą, bando jas atskirti nuo Rusijos.

Jo teigimu, tai yra „dar vienas amerikiečių bandymas skleisti savo destruktyvią įtaką visuose pasaulio regionuose“.

Didėjant įtampai tarp Jerevano ir Maskvos, praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad valstybės sekretorius Antonijus Blinkenas pakvietė Armėniją ir Azerbaidžaną į vėliau šį mėnesį Vašingtone vyksiantį NATO viršūnių susitikimą. Armėnijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Jerevanas priėmė kvietimą ir jame dalyvaus. Baku kol kas nepranešė, kad dalyvaus.

Apžvalgininkų vertinimu, Azerbaidžano sprendimas, ar vykti į Vašingtoną, bus strateginis sprendimas, mat tai gali išprovokuoti tokių regiono šalių kaip Rusija ar Iranas rakcijas.