Šis tyrimas yra Kremliaus nutekintų dokumentų serijos dalis, kurią rengė Estijos „Delfi“, LRT Tyrimų skyriaus, Švedijos leidinio „Expressen“, nepriklausomo Rusijos portalo „Meduza“, Vidurio Europos ir Lenkijos tiriamosios žurnalistikos portalų Vsquare.org ir Frontstory.pl ir Vokietijos tiriamosios žurnalistikos leidinio „Paper Trail Media“ žurnalistai.

„Jei prezidento rinkimai vyktų kitą sekmadienį, už kurį iš šių kandidatų greičiausiai balsuotumėte?“ „Ar būsimų prezidento rinkimų rezultatai bus patikimi?“ „Prašau pasakyti, pritariate ar nepritariate sprendimui surengti specialią Rusijos karinę operaciją Ukrainoje?“ „Kaip manote, ar ši karinė operacija Rusijos pajėgoms yra labiau sėkminga ar labiau nesėkminga? „Prašau pasakyti, jaučiate ar nejaučiate pasididžiavimo, kai galvojate apie dabartinę padėtį Rusijoje?“

Tai tik keletas punktų iš vasario 19 – 26 dienomis Rusijoje atliktos plataus masto apklausos, kurioje dalyvavo daugiau nei 44 tūkst. respondentų. Šią apklausą finansavo ir atliko Kremliui pavaldi (nors nominaliai „autonominė“) ne pelno organizacija „Dialog – regiony“, tiksliau, jos sociologinis padalinys „Veber“. Apklausos rezultatai buvo suvesti į Rusijos žemėlapį pagal regionus ir pristatyti V. Putino administracijos vidaus politikos blokui, kuriam vadovauja Rusijos PA vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Kirijenka.