„Rudeninis vėjas Kryme ir absoliučiai nereikalinga konstrukcija. Bus daugiau...“ – rašoma prie videomedžiagos.

Ukrainos žvalgybos atstovai teigia, kad ši intriguojanti filmuota medžiaga turi būti signalas visiems ukrainiečiams ir Krymo totoriams, kurie laukia teisėtos valdžios grįžimo į pusiasalį.

„Šioje situacijoje nelaidome jokių užuominų, aiškiai sakome, kad Krymas – tai Ukraina“, – NV.ua sakė Ukrainos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas.

Jis pabrėžė, kad vadinamasis Krymo tiltas – neteisėtas statinys, kurį rusai naudoja kariniams tikslams, todėl, kaip ir visi neteisėti statiniai, jis turi būti išmontuotas. A. Jusovas įsitikinęs, kad taip ir bus.

„Kalbant apie šią konkrečią filmuotą medžiagą, taip, be abejo, tai – signalas, taip pat ir ukrainiečiams, Ukrainos piliečiams, Krymo totoriams, kurie laukia teisėtos valdžios grįžimo į Krymą, tai signalas, kad tokia kova tęsiasi, o rezultatas būtinai bus, mes jau ten“, – sakė jis.

A. Jusovas pabrėžė, kad Ukrainos pajėgos jau Kryme – jos toliau dirba ne tik danguje, vandenyje, tam tikru atstumu, kad sunaikintų priešo jėgas ir priemones, bet ir paties pusiasalio teritorijoje.

Žvalgybos atstovas pabrėžė, kad Kryme toliau atlieka specialiąsias operacijas Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgos, t. y. Vyriausioji žvalgybos valdyba ir jos specialieji padaliniai.

Jis pabrėžė, kad kalba apie sistemingą veiklą. Ukrainos gynėjai kovoja su priešu, silpnina jo pajėgas, mažina išteklius, silpnina karinį potencialą. Gynėjų veikla – ir vizualus buvimas, kurio „priešas negali kontroliuoti, negali nepastebėti ir negali nepastebėti, kad jis neegzistuoja“.

Pirmą kartą apie tai, kad ukrainiečiai kariai pateko į Krymą, pranešė vasaros pabaigoje. A. Jusovas pranešė, kad per specialiąją žvalgybos operaciją, padedant Ukrainos karinėms jūrų pajėgoms, laikinai okupuotame Kryme apgadino keturis greitaeigius katerius ir likvidavo mažiausiai 30 rusų.

Spalio 4 d. paaiškėjo, kad specialiosios paskirties pajėgų kariai vėl pateko desantu į Krymą ir smogė okupantams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)