Praėjusią savaitę Vokietijos prokurorai išdavė ukrainiečio arešto orderį dėl sprogimų dujotiekiuose, kuriais Baltijos jūros dugnu į Vokietiją buvo gabenamos rusiškos dujos. Tuo tarpu leidinys „The Wall Street Journal“ pranešė, kad sprogimus surengė ukrainiečių komanda, o jiems pritarė tuometinis Kyjivo kariuomenės vyriausiasis vadas.

Pirmadienį per vizitą Azerbaidžane kalbėdamas su žurnalistais, S. Lavrovas pakartojo kurį laiką girdimus Maskvos teiginius, kad sprogdinime neva dalyvavo Vakarai. „Aiškiai matyti, kad įvykdyti tokį teroristinį išpuolį buvo duoti nurodymai, kaip sakoma, iš pačio viršaus. Vakarams pats viršus, žinoma, yra Vašingtonas“, – interviu laikraščiui „Izvestija“ tvirtino S. Lavrovas.

Jis sakė, kad esą būta „bandymų dėl visko apkaltinti girtų pareigūnų grupę“, o tai yra „nerimta“.

„The Wall Street Journal“ skelbė, kad tuometinis Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas prižiūrėjo planą susprogdinti dujotiekius, kuriais Rusija tiekė dujas Europai. Anot leidinio, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pritarė šiam planui, tačiau bandė jį nutraukti, kai JAV Centrinė žvalgybos agentūra jį informavo, jog žino apie planus ir įspėjo jų nevykdyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)