Orlaivis „Boeing 777“ iš Jungtinės Karalystės (JK) išskrido pirmadienį, gegužės 20 d., 22.17 val. vietos laiku. Reisu SQ321 skridęs lėktuvas pateko į stiprią turbulenciją, įskridęs į regiono, kur šiuo metu siaučia ekstremalios tropinės audros, oro erdvę.

Lėktuvas, kurio registracijos numeris 9V-SWM, buvo nukreiptas į Bankoko Suvarnabhumi tarptautinį oro uostą, kur nusileido avariniu būdu apie 16 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku. Orlaivis turėjo nusileisti Singapūro Čangio oro uoste 18.10 val. vietos laiku.

Žiniasklaida skelbia, kad daugiau nei 30 keleivių buvo sužeisti. Oro linijos kol kas nepateikė tikslaus sužeistųjų skaičiaus.

Naujienų agentūra „The Associated Press“ išanalizavo „FlightRadar24“ duomenis, iš kurių matyti, kad lėktuvas skrydžio metu per maždaug tris minutes nusileido iš 37 000 pėdų (apie 11 278 metrų) iki 31 000 pėdų (apie 9449 metrų) aukščio, kuriame išbuvo apie 10 minučių, o paskui leidosi Bankoko oro uoste.

Nuotraukose matyti, kad greitosios pagalbos automobiliai atskubėjo prie nusileidusio lėktuvo.

Lėktuve iš viso buvo 211 keleivių ir 18 įgulos narių, sakoma oro linijų pranešime.

„Singapore Airlines“ pareiškė užuojautą žuvusiojo šeimai ir pridūrė, jog bendradarbiauja su Tailando valdžios institucijomis, kad keleiviams suteiktų medicininę pagalbą.

Vis dar neaišku, kas tiksliai atsitiko skrydžio metu, rašo BBC. „Sužalojimai dėl stiprios turbulencijos yra gana retas dalykas, atsižvelgiant į milijonus atliekamų skrydžių. Visgi smarki turbulencija gali būti dramatiška ir sukelti rimtų sužeidimų bei netgi mirtį, kaip, deja, nutiko šiuo atveju“, – BBC sakė bendrosios aviacijos specialistas Johnas Stricklandas.

Įgulos turi išteklių turbulencijai numatyti. Tiesa, kai kuriose pasaulio šalyse šis reiškinys yra dažnesnis. Taip pat įgulų nariai apmokomi, kaip reaguoti į turbulenciją, nurodė jis.

„Ne veltui oro linijų bendrovės rekomenduoja visada prisisegti saugos diržus, nesvarbu, ar skrydis ilgas, ar trumpas“, – pridūrė J. Stricklandas.

Dėl stiprios turbulencijos iš Londono į Singapūrą skridusiame lėktuve žuvo žmogus

Skrydžio virš Pietryčių Azijos metu per turbulenciją žuvęs vyras buvo 73-erių britas, kurį greičiausiai ištiko širdies priepuolis, antradienį pranešė BBC.

Singapūro oro linijų skrydis iš Londono oro uosto „Heathrow“ į Singapūrą dėl turbulencijos buvo nukreiptas į Tailando sostinę.

Remdamasis Bankoko tarptautiniame oro uoste surengtoje spaudos konferencijoje išgirsta informacija BBC pranešė, kad septynių keleivių būklė yra kritinė. Iš viso nukentėjo 53 lėktuvu skridę asmenys, tarp jų – žuvusiojo sutuoktinė ir įgulos narys, cituodamas oro uosto pareigūnų žodžius pranešė BBC.

Orlaivis „staiga krito“ ir diržų neprisisegę žmonės trenkėsi į lubas. Socialiniuose tinkluose paviešintuose vaizduose buvo matyti lėktuve „Boeing 777-300ER“ tvyrantis chaosas: po visą saloną išbarstyti indai, įrankiai ir maistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)