„Rytoj vakare 20 val. Rytų pakrantės laiku (ketvirtadienį 2 val. Lietuvos laiku) kreipsiuosi į tautą iš Ovaliojo kabineto apie tai, kas laukia ateityje ir kaip užbaigsiu darbą Amerikos žmonių labui“, – antradienį socialiniame tinkle X paskelbė J. Bidenas.

J. Bidenas jau kelias dienas viešai nesirodė, jis sveiksta nuo COVID-19 infekcijos savo rezidencijoje Delavere. Prieš kameras jis nekalbėjo nuo tada, kai sekmadienį priėmė stulbinamą sprendimą pasitraukti iš 2024 m. prezidento rinkimų. Prieš tai jau kelias savaites daugėjo paramos teikėjų ir kelių aukšto rango demokratų raginimų, kad jis tai padarytų.

Demokratai sparčiai susivienijo aplink viceprezidentę Kamalą Harris, J. Bidenui ją parėmus, kad pakeistų jį kaip demokratų kandidatė į prezidentus. Partijos lyderiai ir delegatai teigia, kad šis sprendimas suteikė naujos energijos demokratams, mėginantiems pradėti kampaniją už K. Harris prieš lapkritį laukiančią kovą su respublikonu Donaldu Trumpu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją