Koalicinė socialdemokratų, liberalų ir žaliųjų vyriausybė jau ne vienas mėnuo vargsta, stengdamasi ateinantiems metams suderinti tokį biudžetą, kuris neperžengtų konstitucijoje numatyto skolų limito. Kaip aiškėja iš savaitgalį leidinyje „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ (FAS) paskelbtos informacijos, nutarta taupyti kovojančios Ukrainos sąskaita.

Pagal aktualų biudžeto planą vyriausybei bus leista Kyjivą paremti tik jau anksčiau numatyta milijardų suma. Tai reiškia, kad bus pristatoma tik jau anksčiau patvirtinta karinė pagalba, o papildomos Gynybos ministerijos paraiškos kanclerio Olafo Scholzo (SPD) nurodymu nebebus tvirtinamos. Būtent tokį kanclerio nurodymą finansų ministras Christianas Lindneris (FDP) rugpjūčio 5 d. laiške perdavė gynybos ministrui Borisui Pistoriui (SPD).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)