Toks pareiškimas pasirodė vieno iš „Sinajaus provincijos“ grupuotės rėmėjų socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje. Žinutėje rašoma, kad įvykdytas sprogimas buvo kerštas už egzekuciją, įvykdytą šešiems grupuotės nariams, suimtiems praėjusiais metais per išpuolį Egipto sostinės šiaurinėje dalyje.

„Tegul bedievė policija ir armija, žydų sekėjai žino, kad mes neužmiršime atkeršyti“, – rašoma žinutėje.

Gegužę Egipto valdžia myriop pasiuntė šešis „Sinajaus provincijos“ grupuotės narius, užpuolusius karius netoli Kairo 2014 m. Vyrai buvo apkaltinti dviejų pareigūnų užpuolimu ir nužudymu netoli Kairo esančiame kaime.

Nuo to laiko, kai 2013 m. kariuomenė nuvertė prezidentą Mohamedą Mursi ,„Sinajaus provincijos“ grupuotė nužudė šimtus pareigūnų ir karių.

„Twitter“ socialiniame tinkle pasirodę komentarai apibūdino sprogimą, kuris suniokojo šalies saugumo būstinės pastato priekį ir buvo girdimas didžiojoje Egipto sostinės dalyje.

Vietinis parduotuvės savininkas Mohamedas Ali (Mohamed Ali) teigė, kad matė vyrą, pastačiusį mašiną ir pasitraukusį nuo jos prieš pat sprogimą.

Sinajuje įsikūrę kovotojai, remiantys „Islamo valstybę“, valdančią Irako ir Sirijos dalis, įrodė, kad sugeba greit atsigauti nepaisant prieš juos vykdomų karinių operacijų.

Prezidentas Abdelis Fattah al-Sisi prižadėjo sustabdyti karinius veiksmus, kurie kelia grėsmę arabų ir Vakarų šalims. Įvesti tvarką Egipte yra būtina, norint atkurti šalies ekonomiką.

Šį mėnesį A. F. al Sisi patvirtino kovos prieš terorizmą įstatymą, kuriuo vadovaujantis bus įsteigti specialieji teismai ir saugomi jo vykdytojai, susiduriantys su dvejus metus trunkančiais islamo sukilėlių bandymais nuversti dabartinę valdžią. Įstatymas buvo priimtas po to, kai A. F al Sisis sulaukė spaudimo iš žmogaus teisių apsaugos grupių, kaltinančių laisvės, iškovotos per 2011 m. sukilimą, praradimu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)