Tarp CŽV darbo taikinių nestabilioje Libijoje buvo islamistų kovotojų grupuotė, kurią kai kas kaltina dėl rugsėjo 11 dieną įvykdytos atakos rytiniame Bengazio mieste, taip pat Šiaurės Afrikoje veikiančios tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" grupuotės įtariami nariai, nurodė laikraštis.

Daugiau nei dvi dešimtys amerikiečių buvo skubiai evakuoti iš Libijos po išpuolio, per kurį žuvo ambasadorius Chrisas Stevensas ir trys kiti JAV piliečiai. Tarp išvežtųjų buvo apie 12 CŽV operatyvinių agentų ir kontraktininkų, stebėjusių įvairias ginkluotas grupuotes antrajame didžiausiame Libijos mieste.

"Tai katastrofinė žvalgybos netektis", - "The New York Times" citavo vieną Libijoje dirbusį amerikietį pareigūną.

"Mums išplėšė akis", - pridūrė jis.

Tačiau laikraštis taip pat citavo kitą pareigūną, kuris sakė, kad Jungtinės Valstijos teberenka informaciją kitokiais metodais - pasitelkiant informatorius, pasiklausant pokalbių mobiliaisiais telefonais ir fotografuojant iš kosmoso.

"Jungtinės Valstijos toli gražu nėra aklos Bengazyje ir rytų Libijoje", - pažymėjo antrasis pareigūnas.

Laikraštis taip pat nurodė, jog priešingai nei buvo skelbta preliminariuose pranešimuose, atsarginis konsulato pastatas, kuris taip pat buvo atakuotas, neatliko CŽV agentų "konspiracinio namo" paskirties.

JAV prezidento Baracko Obamos administracija iš pradžių sakė mananti, kad ekstremistai iš anksto neplanavo atakos Libijoje, tik pasinaudojo spontaniškais protestais dėl vieno Amerikoje sukurto antiislamiško filmo.

Tačiau Baltieji rūmai ketvirtadienį pirmąkart įvardijo šią ataką "teroro išpuoliu" ir nurodė, kad jis gali būti susijęs su "al Qaeda".
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)