Tačiau šilto priėmimo ji nesulaukė.

Europos Sąjungos lyderiai dar prieš jai atvykstant buvo pareiškę, kad susitarimas yra priimtas ir derėtis iš naujo neketinama. Pasiūlyta buvo nebent patikslinti kai kurias išdėstytas nuostatas, tačiau pokyčių susitarime daryti niekas nebuvo nusiteikęs.

Tokios pozicijos buvo laikomasi ir susitikimo su Th. May metu.

Ketvirtadienio vakarą ES komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris kalbėdamas apie JK poziciją derybose pavartojo žodį „miglotas" (nebulous - angl.). „Mūsų JK draugai turi aiškiai pasakyti, ko jie nori, užuot klausę mūsų, ko norime mes, todėl norėtume, kad per ateinančias keletą savaičių jie išdėstytų, ko jie tikisi iš mūsų, nes šios diskusijos kartais tampa miglotos ir netikslios, o aš norėčiau aiškumo“, – sakė jis.

Ši frazė aiškiai užkliuvo britų premjerei Th. May. Penktadienį socialinius tinklus ir britų žiniasklaidą apskriejo vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matyti susinervinusi Theresa May, kalbanti su EK pirmininku. Nors vaizdo įrašas buvo be garso, skaitymo iš lupų ekspertai iššifravo, apie ką buvo kalbamasi atšiauriame pokalbyje.

May: Kaip mane pavadinai? Sakei, kad esu miglota? Juk sakei <...> Miglota, juk vadinai.

Junckeris: Ne, taip nesakiau. Aš nesakiau.

Pokalbyje buvo galima išvysti tvyrančią įtampą tarp lyderių. Theresa May buvo priversta grįžti į Londoną be jokių papildomų garantijų, o jos „Brexit“ susitarimas britų parlamente vis dar neturi palaikymo.

Pilnas vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)