Verslo atstovai teigia, kad vienas iš penkių Romos gyventojų paprašė laisvos dienos, daugelis gyventojų trečiadienį neleidžia savo vaikų į mokyklą ir keliauja į paplūdimius arba kaimo vietoves.

Romiečiai šią pranašystę vertina taip rimtai, jog vietos laikraščiai netgi išspausdino išgyvenimo instrukcijas su patarimais, ką daryti, jeigu žemė staiga pradėtų virpėti.

Paniką skleisti padėjo socialiniai interneto tinklai „Facebook“ ir „Twitter“, be to, buvo pasitelktos trumposios žinutės. Jose buvo pateikta seismologo Raffaele Bendandžio 1915 m. prognozė, kad „didysis“ žemės drebėjimas sugriaus Romą trečiadienį.

Jis esą taip pat išpranašavo kitus žemės drebėjimus, kurie niokojo Italiją per paskutinius šimtą metų iki jo mirties 1979-aisiais.

Massimo La Rocca, Romos Trastevere mikrorajono mokyklos direktorius, sako: „Sulaukėme nemažai skambučių iš tėvų, kurie žada trečiadienį neleisti savo vaikų į mokyklą“.

R. Bendandis manė, kad tektoninių plokščių slinkimasis ir dėl to kylantys žemės drebėjimai yra bendro planetų, mėnulio ir saulės judėjimo rezultatas, todėl jie yra visiškai nuspėjami.

1923 m. jis prognozavo, kad žemės drebėjimas nuniokos centrinę Italiją sausio 2 d. kitais metais. Tąkart jis suklydo tik 2 dienomis.

Dėl savo darbo R. Bendandis netgi buvo fašistų diktatoriaus Benito Mussolinio įšventintas į riterius. Jam taip pat nurodyta daugiau nebedaryti jokių prognozių, nes kitaip grėstų tremtis. B. Mussolinio pareigūnai baiminosi, kad seismologo pranašystės gali sukelti didžiulę paniką šalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją