Hučių atstovas spaudai teigė, kad ataka įvykdyta panaudojus naują hipergarsinę balistinę raketą prieš Izraelio kariuomenę Jafoje. Pasak jo, raketa nuskrido 2 040 km per 11 min. 30 sek.

Anksčiau hučiai prisiėmė atsakomybę už kelias kitas atakas prieš Izraelį po to, kai Gazos Ruože 2023 m. spalį kilo „Hamas“ ir Izraelio karas.

Tačiau Izraelis sekmadienį paskelbė, kad balistinė raketa paleista iš Jemeno buvo numušta. Pasak kariuomenės, raketa nukrito atviroje vietovėje.

Apie oro pavojų skelbiančios sirenos skambėjo visame Izraelyje. Šalies kariuomenė teigė, kad sprogimai ankstų sekmadienio rytą girdėjosi todėl, kad raketa buvo numušta. Anot leidinio „Jerusalem Post“ ji buvo nutaikyta į Tel Avivą.

Manoma, kad raketų gynybos sistema „Arrow 3“ nesugebėjo numušti balistinės raketos prieš tai, kai ji pateko į atmosferą. Tik antruoju bandymu virš Izraelio oro erdvės ją sunaikino raketų gynybos sistema „Arrow 2“.

Žiniasklaida paskelbė, kad raketos nuolaužos nukrito įvairiose šalies dalyse, įskaitant Modiino ir Rehovoto miestus.

Tuo metu AFP praneša, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį perspėjo Jemeno hučių sukilėlius, kad Izraelis atsakys į išpuolį.

„Šį rytą hučiai paleido raketą žemė-žemė iš Jemeno į mūsų teritoriją. Jau iki šiol jie turėjo suprasti, kad už bet kokį bandymą mums pakenkti tenka sumokėti didelę kainą“, – B. Netanyahu paskelbė vyriausybės posėdžio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją