Pažymima, kad rugpjūčio 3 dieną į Artimuosius Rytus išvyko Jungtinių Valstijų ginkluotųjų pajėgų centrinės vadavietės vadas Michaelas Kurilla.

Generolo vizitas regione buvo suplanuotas dar prieš naują įtampos tarp Izraelio, Irano ir „Hezbollah“ paūmėjimą. Nepaisant to, kaip rašo „Axios“, spėjama, kad M. Kurilla vizitu pasinaudos kaip proga mobilizuoti tarptautinę ir regioninę koaliciją, padėjusią Izraeliui apsiginti nuo Irano atakos balandžio mėnesį.

Tiek Irano, tiek „Hezbollah“ lyderiai pažadėjo atkeršyti už „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh ir „Hezbollah“ vyriausiojo karo vado Fuado Shukro nužudymus.

Jau buvo skelbta, kad Jungtinės Valstijos telkia pajėgas Artimuosiuose Rytuose ir taip ruošiasi galimam Irano puolimui Izraelyje. Vašingtonas į regioną siunčia daugiau karo laivų ir naikintuvų.

Jungtinių Valstijų pareigūnai spėja, kad galima Irano ataka bus vykdoma pagal tą pačią schemą kaip ir balandžio 13 dienos smūgis, bet bus neabejotinai didesnio masto. Be to, prie atakos gali prisidėti ir „Hezbollah“, pažymi „Axios“.

JAV prezidento administracija nuogąstauja, kad dabar gali būti sunkiau sutelkti koaliciją, kuri apgynė Izraelį per ankstesnę ataką, nes I. Haniyeh nužudytas Izraelio ir „Hamas“ karo, visame regione paskatinusio priešiškumą Izraeliui, fone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją