„Mūsų tarnybų narių saugumas yra svarbiausias prioritetas, o laikinai perkėlus prieplauką bus išvengta struktūrinės žalos, kurią sukelia pablogėjusios oro sąlygos jūroje“, – sakoma vadavietės pranešime platformoje „X“.

Prieplauka bus vėl įtvirtinta Gazos pakrantėje, kai tik leis oro sąlygos, sakoma jame.

„Nuo gegužės 17 dienos jūrų koridoriumi buvo pristatyta daugiau kaip 3 500 tonų pagalbos, kurią toliau gabeno humanitarinės organizacijos“, – teigė vadavietė.

Gegužę, netrukus po jos įrengimo, prieplauka dėl blogų oro sąlygų buvo apgadinta. Dėl stipraus bangavimo nuo lynų atsiplėšė keturi toje teritorijoje prišvartuoti JAV kariniai laivai.

Laikinasis uostas tarnauja kaip gyvybiškai reikalingų pagalbos krovinių pristatymo centras, nes pačioje Gazoje nėra pakankamai gilaus uosto didesniems krovininiams laivams.

Krovininiai laivai atgabena pagalbos krovinius iš Kipro į plūduriuojančią platformą, esančią už kelių kilometrų nuo Gazos Ruožo krantų. Tada jie perkraunami į mažesnius laivus, kurie gali prisišvartuoti prie laikinosios prieplaukos, o iš ten sunkvežimiais išvežiojami po visą teritoriją.