Ukrainos deputatas Olegas Liaško dar vasario pradžioje paskelbė, kad atpažinti pareigūnai, kurie tyčiojosi iš M. Gavriliuko.

„Paskambino žmonės iš Vinycios srities. Atpažino išsigimėlius, kurie išrengė nuogai ir tyčiojosi iš Michailo Gavriliuko, – savo paskyroje „Facebook“ rašė 41 metų deputatas Olegas Liaško. – Prokuratūra ir milicija iki šiol „negali“ rasti šių sadistų. Tai Vidaus reikalų ministerijos Vidaus pajėgų specialiojo padalinio „Jaguar“ pareigūnai Sergejus Chortiukas ir Maksimas Kostiukas. Jie išrengė M. Gavriliuką.

Kazokišką kuodą nurėžė majoras Igoris Firakas. Tarp asmenų, kurie tyčiojosi iš sulaikytojo, buvo ir T. R. Patyčias stebėjo jų viršininkas – pulkininkas Olegas Plachotniukas. Specialiojo padalinio „Jagur“ bazė yra Vinycios srities Kalinovko mieste, bet šiuo metu pajėgos įsikūrusios Gruševskio gatvėje. Juos ir jų viršininką – į tribunolą“.

Internautai netruko rasti ir, kaip įtariama, lietuvio T. R. anketos socialiniame tinkle vk.com. Vyras čia publikuoja savo nuotraukas tiek iš Lietuvos, tiek iš Ukrainos.

Nors Ukrainos žiniasklaida daugiau detalių apie T. R. nepateikia, viename iš socialiniame tinkle patalpintų vaizdo įrašų matyti, kad vyras iš tiesų tarnauja Ukrainos milicijos specialiosiose pajėgose.

Įteikti pranešimai dėl įtarimų

Pirmadienį paskelbta, kad pagal baudžiamąją bylą, kuri buvo iškelta dėl M. Gavriliuko, keliems milicininkams jau įteikti pranešimai dėl įtarimų.

Apie tai iš parlamento tribūnos pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados įgaliotinis Generalinės prokuratūros veiklai Olegas Machnickis. Jo teigimu, dar keli įtarimai toje pačioje byloje iškelti kai kuriems milicijos bendradarbiams, rašo ura-inform.com.

Šiuo metu taip pat svarstoma, ar juos sulaikyti, pažymėjo O. Machnisckis.

DELFI primena, kad sausio 22 dieną Kijevo Gruševskio gatvėje 34 metų protestuotojas M. Gavriliukas mėgino padėti nuo granatos sprogimo nukentėjusiam maidaniečiui. Tačiau jį sučiupo „Jaguar“ padalinio pajėgos. Vyras buvo išrengtas ir parverstas ant sniego. Gulintis protestuotojas buvo spardomas į kūną bei galvą. Vaizdo įrašą su šiomis patyčiomis internete paskelbė vienas iš saugumo pajėgų narių. Teigiama, kad po šio įvykio jis pabėgo į užsienį.

„Jaguar“ yra specialusis milicijos padalinys, palaikantis tvarką per masinius neramumus ir malšinantis maištus kalėjimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)