Kai kurie amerikiečių pareigūnai pritaria šalies politikos pokyčiams, kurie leistų palaikyti ribotus diplomatinius ryšius su ministrais, priklausančiais nuosaikiojo prezidento Mahmoudo Abbaso judėjimui "Fatah", ir kitų partijų pareigūnais.

Tačiau įtakingas palestiniečių valdininkas teigė: "Amerikiečiai mus perspėjo, kad jie boikotuos naująją vyriausybę, vadovaujamą "Hamas". Su nepriklausomais ministrais ir kabineto nariais, priklausančiais "Fatah", bus elgiamasi taip pat, kaip ir su "Hamas" nariais".

Palestiniečių diplomatai, dalyvavę diskusijoje šia tema, patvirtino, kad Vašingtonas ketina boikotuoti visus Palestinos vienybės vyriausybės ministrus, jei "Hamas" nepaklus tarptautiniams raginimams pripažinti Izraelį, atsisakyti smurto išpuolių ir sutikti su laikinosios taikos sąlygomis.

JAV pareigūnai atsisakė komentuoti šiuos pranešimus ir tvirtino, kad Vašingtonas laukiąs, kaip bus suformuota naujoji palestiniečių vyriausybė.

Prezidentas M. Abbasas pirmadienį dalyvaus viršūnių susitikime su JAV valstybės sekretore Condoleezza Rice ir Izraelio ministru pirmininku Ehudu Olmertu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją