Gynybos sekretorius Lloydas Austinas paskelbė, kad lėktuvnešis „Dwight D. Eisenhower“ su smogiamąja grupe bus siunčiamas į regioną „siekiant atgrasyti nuo priešiškų veiksmų prieš Izraelį ar bandymų išplėsti karą po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį“.

Smogiamąją grupę taip pat sudaro valdomų raketų kreiseris ir trys valdomų raketų eskadriniai minininkai.

Anksčiau JAV į regioną pasiuntė lėktuvnešį „Gerald R. Ford“ su smogiamąja grupe.

„JAV pajėgų padidinimas siunčia signalą apie Jungtinių Valstijų tvirčiausią įsipareigojimą Izraelio gynybai ir ryžtą atgrasyti bet kokią valstybę ar nevalstybinius veikėjus nuo bandymų eskaluoti šį karą“, – sakoma gynybos sekretoriaus pareiškime.

Gazos Ruožą valdanti palestiniečių ekstremistinė organizacija „Hamas“ spalio 7 d. paleido tūkstančius raketų į Izraelį, o šimtai jos teroristų įveikė gynybinius įtvirtinimus ir netikėtai įsiveržė į šalį, nusiaubė gyvenvietes pietų Izraelyje, užpuolė muzikos festivalį ir iš viso nužudė daugiau nei 1 300 žmonių.

Izraelis surengė atsakomuosius smūgius prieš „Hamas“ Gazoje. Per oro antskrydžius žuvo mažiausiai 2 200 žmonių. Taip pat artimiausiu metu laukiama Izraelio kariuomenės įvedimo į Gazą.

JAV paskelbė, kad jos karo laivai nedalyvaus karinėse operacijose ir regione yra tik kaip atgrasymo priemonė. Baltieji rūmai pabrėžė, kad nėra jokių planų siųsti JAV karius į Izraelį.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją