Tai ketvirtadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas.

"Naujajame Britanijos ir Amerikos rezoliucijos projekte bus atsižvelgta į Rusijos nuomonę", - sakė URM vadovas žurnalistams po derybų su kolega iš Graikijos George Papandrėjumi (George Papandreou).

I.Ivanovas paaiškino, kad atitinkamus patikinimus gavo trečiadienį vakare, telefonu kalbėdamasis su JAV valstybės sekretoriumi Colinu Powellu (Kolinu Pauelu).

Ministras pabrėžė, kad "Rusija laukia šio projekto ir nori su juo susipažinti". "Aš patvirtinau Powellui, jog mes esame pasirengę pačiai glaudžiausiai tarpusavio sąveikai, kad rastume abipusiškai priimtiną sprendimą ir kad naujoji rezoliucija, jei ji bus priimta, taptų svarbiu paramos tarptautinių inspektorių veiklai Irake elementu", - sakė I.Ivanovas.

Dar kartą pareiškęs, kad inspektoriai "turi kuo greičiau atvykti į Iraką", jis pridūrė, jog šiomis dienomis JT Saugumo Taryboje vykusi atvira diskusija Irako klausimu patvirtino: "didžioji dauguma šalių pasisako už politinį problemos sprendimą vadovaujantis atitinkamomis JT rezoliucijomis".

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją