Pagal siūlomą įstatymą, bus tikrinami visi ginklų pirkėjai ir sugriežtintas valstijoje galiojantis karinių pusiau automatinių ginklų draudimas.

Debatai dėl ginklų kontrolės JAV labai suintensyvėjo po to, kai gruodžio mėnesį Konektikuto valstijoje ginkluotas užpuolikas vienoje mokykloje nužudė 26 žmones, įskaitant 20 vaikų. Griežtesni ginklų įstatymai buvo priimti Niujorko ir Kolorado valstijose.

Konektikuto politikai derėjosi ne vieną savaitę ir susitarė dėl įstatymo, už kurį trečiadienį ketina balsuoti ir demokratai, ir respublikonai. Pagal įstatymą, bus sukurtas ginklų įstatymus pažeidusių asmenų registras. Perkant ginklus ir šaudmenis reikės gauti sertifikatą. Jis bus išduodamas tik kai pirkėjas duos savo pirštų atspaudus, baigs šaunamųjų ginklų mokymo kursą ir bus patikrinti policijos įrašai apie jį bei tai, ar tas asmuo yra gulėjęs psichiatrijos ligoninėje. Taip pat bus draudžiama įsigyti didesnes nei 10 šovinių dėtuves, bet iki šiol įsigytos didelės dėtuvės nebus uždraustos. Tai ginklų kontrolės šalininkai kritikuoja.

Tuo tarpu federalinis ginklų kontrolės įstatymas Kongrese stringa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)