Juos laikė pagrobę „al Qaeda“ teroristai Afganistano ir Pakistano pasienio rajone.

Per operaciją, per kurią žuvo gydytojas amerikietis Warrenas Weinsteinas ir italas Giovannni Lo Porto, taip pat buvo nukautas vienas „al Qaeda“ lyderių amerikietis Ahmedas Farouqas, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Taip pat, kaip manoma, per kitą operaciją žuvo kitas „al Qaeda“ narys amerikietis Adamas Gadahnas, nurodoma jame.

Italija įkaitų žūtį Afganistane vadina tragiška ir lemtinga JAV klaida

Ketvirtadienį Italijoje įkaito Giovanni Lo Porto žūtis Afganistane pavadinta „tragiška ir lemtinga mūsų sąjungininkų amerikiečių klaida“, bet visa kaltė tenkanti „teroristams“.
Italijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime sakoma, kad G.Lo Portas žuvo „dėl tragiškos ir lemtingos mūsų sąjungininkų amerikiečių klaidos, kurią pripažino prezidentas (Barackas) Obama“.

„Vis dėlto visa atsakomybė už jo ir Warreno Weinsteino žūtį tenka teroristams, prieš kuriuos mes patvirtiname Italijos įsipareigojimus kartu su mūsų sąjungininkais“, – dar priduriama pareiškime.

Italijos pareiškimas paskelbtas po B.Obamos kalbos, kurioje jis ketvirtadienį pareiškė, kad „prisiima visą atsakomybę“ už kovos su terorizmu operaciją, per kurią netyčia žuvo „al Qaeda“ įkaitais tapę amerikietis ir italas.

B. Obama pareiškė užuojautą ir prisiėmė atsakomybę

Baltieji rūmai išreiškė apgailestavimą dėl įkaitų mirties ir pridūrė, kad Jungtinės Valstijos neturėjo pagrindo įtarti, kad jų taikiniu tapusiame komplekse buvo įkaitų.

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį pareiškė užuojautą per antiteroristinę operaciją žuvusių „al Qaeda“ įkaitų – italo ir amerikiečio, artimiesiems. Jis taip pat pareiškė, kad „prisiima visą atsakomybę“ už kovos su terorizmu operaciją, per kurią netyčia žuvo „al Qaeda“ įkaitais tapę amerikietis ir italas.

Pasak B.Obamos, jis nuoširdžiai apgailestauja dėl Warreno Wensteino ir Giovanni Lo Porto mirties.
Šie vyrai žuvo per operaciją prieš „al Qaeda“ kompleksą Afganistano ir Pakistano pasienyje, nurodė prezidentas. Ši misija buvo vykdoma pagal visus tokių kovos su terorizmu operacijų šiame regione reikalavimus, patikino jis.

Pasak B.Obamos, nebuvo jokios informacijos rodančios, kad įkaitai buvo laikomi tame „al Qaeda“ komplekse.

Pasak vieno JAV vyriausybės pareigūno, minimos aukos patirtos sausį per du atskirus bepiločių lėktuvų smūgius į „al Qaeda“ objektus; žuvo du įkaitai ir du „al Qaeda“ tarnavę amerikiečiai.

Minėtas pareigūnas sakė, kad vienas dronas smogė sausio 14 dieną, o kitas – sausio 19 dieną. Pareigūnas nebuvo įgaliotas atskleisti šių atakų detales, todėl kalbėjo su anonimiškumo sąlyga. Jis dar nurodė, kad toji antiteroristinė operacija rengta Afganistano ir Pakistano pasienyje.
Apie šias žūtis ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)