Sandorio vertė – 5 mlrd. dolerių (4,55 mlrd. eurų).

Siūlomas „PAC-3 MSE“ raketų pardavimas „prisidės prie Jungtinių Valstijų užsienio politikos ir nacionalinio saugumo pagerinant NATO sąjungininkės, kuri yra svarbi politinio ir ekonominio stabilumo Europoje jėga, saugumą“, pareiškime nurodė Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūra (DSCA).

Tai „pagerins Vokietijos gebėjimą atremti dabartines ir būsimas grėsmes bei padidins jos kariuomenės gynybinius pajėgumus. Tai padės Vokietijai siekti tikslo pagerinti nacionalinę ir teritorinę gynybą bei sąveiką su JAV ir NATO pajėgomis“, priduriama pareiškime.

Valstybės departamentas patvirtino galimą raketų pardavimą Vokietijai, o DSCA ketvirtadienį pateikė reikiamą pranešimą Kongresui, kuris dar turės pritarti sandoriui.

Vokietija yra padovanojusi kelias „Patriot“ sistemas Ukrainai, kuri vis patiria Rusijos raketų ir dronų atakas. Po to, kai 2022 m. Ukrainoje prasidėjo karas, Berlynas atsisakė tradiciškai pacifistinės pozicijos ir tapo antru pagal dydį karinės pagalbos tiekėju Kyjivui, nusileisdamas Vašingtonui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją