Leidinys citavo JAV pareigūnus, kurie nurodė, kad valstybės sekretorius Johnas Kerry ir JAV kariuomenės štabų viršininkų pirmininkas Martinas Dempsey yra atviri diskusijoms šia tema, o NATO kariuomenės vadas Philipas Breedlove'as palaiko idėją tiekti karinę ginkluotę. Vienas šaltinis taip pat tvirtino, kad patarėja nacionalinio saugumo klausimais Susan Rice irgi pasiruošusi pergalvoti šį klausimą, kuriam anksčiau nepritarė.

J. Kerry ketvirtadienį vyks su vizitu į Kijevą derybų su prezidentu Petro Porošenka ir kitais Ukrainos pareigūnais. B. Obama praėjusią savaitę išreiškė susirūpinimą dėl atsinaujinusių kovų tarp Rusijos remiamų separatistų ir vyriausybinių pajėgų Rytų Ukrainoje bei pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos svarsto visas galimybes, išskyrus karinę, kaip izoliuoti Rusiją.

„New York Times“ rašė, kad aštuoni buvę JAV aukšto rango pareigūnai pirmadienį parengs nepriklausomą ataskaitą, ragindami Vašingtoną tiekti Ukrainai 3 mlrd. dolerių vertės gynybinių ginklų ir įrangos, įskaitant prieštankinių raketų ir žvalgybinių orlaivių.

Mūšiai Rytų Ukrainoje tęsėsi sekmadienį, prorusiškiems separatistams bandant išstumti vyriausybines pajėgas iš strateginio geležinkelio mazgo po to, kai per taikos derybas nebuvo pasiekta jokių rezultatų.

NATO ir Kijevas kaltina Rusiją separatistų rėmimu, tačiau Maskva neigia dalyvaujanti kovose teritorijoje, kurią Kremlius praminė „Naująja Rusija“.

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai per neeilinį susitikimą Briuselyje ketvirtadienį nutarė pratęsti Rusijai pritaikytas sankcijas šešiems mėnesiams. Vašingtonas taip pat pažadėjo griežtinti baudžiamąsias priemonės, kurios padėjo sukelti ekonominę krizę Rusijoje.