Pagrindiniu Rusijos kišimosi į rinkimus Amerikos tikslu, kaip ir 2016 metais, šaltinis įvardijo JAV visuomenės kiršinimą. Agitaciją už D. Trumpą žvalgybininkas pavadino „siekiu sulaukti Rusijai palankios prezidento rinkimų baigties“. Kaltinimai, esą, pats D. Trumpas ir jo rinkiminis štabas bendradarbiauja su Rusija, nenuskambėjo.

Vladimiras Putinas ir Margarita Simonian

Kaip teigia JAV žvalgybos atstovas, Rusija gana aktyviai kišasi į JAV rinkimų procesus, tačiau ji ne vienintelė – skelbiama, kad įtaką rinkimų rezultatams bando daryti ir Kinija bei Iranas. Anot specialiųjų tarnybų, Kinija bando daryti įtaką rinkimams į Kongresą. Be to, pastebėta, kad šį kartą kaip niekada aktyviai rinkimų Amerikoje baigtimi suinteresuotas ir Iranas. Kaip Pekinas ir Teheranas siekia šių tikslų, šaltinis neįvardijo.

Anot atstovo, JAV žvalgyba perspėja žmones, galinčius tapti Rusijos propagandos operacijų taikiniais, dėl galimo Maskvos kišimosi į rinkimus.

Kamala Harris, Donaldas Trumpas

Kremlius bet kokius kaltinimus bandymais daryti įtaką rinkimams Jungtinėse Valstijose neigia. Šalies prezidentas Vladimiras Putinas prieš porą dienų pareiškė, esą, palaiko K. Harris, o ne D. Trumpo kandidatūrą. Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby sureagavo komentaru, esą, Rusijos prezidentui vertėtų liautis kalbėjus apie JAV laukiančius rinkimus: „Jis neturėtų reikšti jokių simpatijų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją