Sankcijos dešimčiai asmenų, susijusių su Irano teismų ir kalėjimų sistemomis, įvestos po dvasininkų režimo įvykdytos pirmosios protestuotojo egzekucijos.Tarp jų yra „šeši asmenys, susiję su revoliuciniais teismais, atsakingais už protestuotojų persekiojimą žiauriomis bausmėmis, įskaitant mirties bausmę“, pranešė vyriausybė Londone. Du iraniečiai, kuriems uždrausta atvykti į Jungtinę Karalystę ir įšaldytas jų turtas, yra buvę liūdnai pagarsėjusio Evino kalėjimo Teherane direktoriai.

Sankcijos paskelbtos asmenims iš vienuolikos šalių, ir tai, Užsienio reikalų ministerijos teigimu, didžiausias toks JK skelbiamas paketas.

Į sąrašą įtraukti penki asmenys iš Rusijos ir Rusijos valdomo Krymo, tebesitęsianti invazija į Ukrainą jau užtraukė Maskvai virtinę JK sankcijų. Kiti sąraše esantys asmenys, kaltinami žmogaus teisių pažeidimu, yra iš Nikaragvos, Pakistano ir Ugandos.

Dėl organizuoto seksualinio smurto JK skyrė sankcijas dviem Pietų Sudano pareigūnams ir džihadistų grupuotei Malyje bei trims chuntos subjektams kariškių valdomame Mianmare. Į sąrašą įtraukti asmenys iš Kosovo, Moldovos ir Serbijos kaltinami korupcija.

„Šiandien plečiame sankcijas, kad patrauktume atsakomybėn tuos, kurie pažeidžia pamatines teises“, – sakė užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly. „Panaudosime visus turimus svertus, kad įsigalėtų laisvė, o ne baimė“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją