„Matyti, kad praėjusį vakarą interviu R. Pratasevičius patyrė prievartą ir buvo nelaisvėje“, – sakė JK užsienio reikalų sekretorius ir pasmerkė Baltarusijos režimo veiksmus, kaip tai padarė Vokietija bei Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

„Žmogaus teises ir žiniasklaidos laisvę ginančių asmenų persekiojimas Baltarusijoje turi liautis“, – tviterio paskyroje teigė D. Raabas.
„Tie, kurie įsitraukė į interviu filmavimą, prievartą ir režisavimą, turi atsakyti už savo veiksmus“, – sakė jis.

Gegužės 23 d. Baltarusija nukreipė ir Minske priverstinai nutupdė iš Atėnų į Vilnių skridusį „Ryanair“ lėktuvą. Režimas suėmė lėktuvu skridusius aktyvistą R. Pratasevičių bei jo draugę Sofiją Sapegą.

R. Pratasevičius yra vienas iš opozicijos kanalo „Nexta“ „Telegram“ platformoje įkūrėjų ir buvęs kanalo redaktorius. Šis kanalas prisidėjo prie pernai rengtų masinių protestų, nukreiptų prieš Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, rengimo.

Per ketvirtadienį paskelbtą 1,5 val. trukmės interviu su Baltarusijos valstybine televizija R. Pratasevičius pripažino organizavęs protestus ir gyrė A. Lukašenką, o tada pravirko.

S. Cichanouskaja penktadienį teigė, kad interviu padarytas kankinant aktyvistą, o Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas interviu pavadino „visiškai gėdingu ir neįtikinamu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)