„Šiandien kiek anksčiau kalbėjau su Jo Didenybe karaliumi ir paprašiau paleisti parlamentą. Karalius patenkino šį prašymą ir liepos 4 dieną surengsime visuotinius rinkimus“, – sakė jis.

Šie rinkimai bus pirmas kartas, kai 44 metų R. Sunakas susidurs akis į akį su visuomene nuo tada, kai 2022 metų spalį po vidinio konservatorių balsavimo jis buvo išrinktas didžiausios parlamentinės partijos lyderiu.

Rinkimai – tretieji po 2016 metų „Brexit“ referendumo – vyks tuo metu, kai R. Sunakas siekia pasinaudoti pagerėjusiais ekonominiais rodikliais, kad pritrauktų rinkėjus, nukentėjusius nuo pragyvenimo išlaidų augimo.

Sumažinti infliaciją per metus dvigubai, palyginti su istorinėmis aukštumomis, kurios 2022 metų pabaigoje viršijo 11 proc., buvo vienas iš penkių pagrindinių buvusio iždo kanclerio pažadų.

Tai įvyko praėjusiais metais, o trečiadienį rodikliai, pasiekę žemiausią lygį per beveik trejus metus – 2,3 proc. kovo mėnesį, paskatino dabartinį finansų ministrą Jeremy Huntą pareikšti: „Tai įrodymas, kad planas veikia“.

Politikos apžvalgininkai vis dažniau užsimena, kad R. Sunakas, apklausose smarkiai atsiliekantis nuo opozicinės Leiboristų partijos, gali bandyti atsigriebti dėl pagerėjusių perspektyvų.

Tačiau kritikai pabrėžia, kad tai labiau susiję su pokyčiais pasaulio ekonomikoje, o ne su vyriausybės politika.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją