JK gynybos ministras Benas Wallace‘as apie tai pranešė po susitikimo su keliais savo kolegomis Estijos Tapos karinėje bazėje.

„Šiandien galiu pasakyti, kad taip pat ketiname į mūšio lauką nusiųsti dar 600 raketų „Brimstone“, kurios bus nepaprastai svarbios padedant Ukrainai dominuoti mūšio lauke“, – sakė jis žurnalistams.

Tai naujausias JK pažadas, duotas praėjus kelioms dienoms po to, kai JK tapo pirmąja šalimi, patenkinusia Ukrainos prašymą atsiųsti vakarietiškų sunkiųjų tankų.

B. Wallace‘as ir Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras inicijavo paramos teikėjų susitikimą Tapoje, kuriame dalyvavo dar kelių Ukrainos sąjungininkių atstovai.

Po šių derybų penktadienį vyks didesnis, maždaug 50 šalių susitikimas, kurį JAV sušaukė JAV valdomoje Ramšteino karinėje bazėje Vokietijoje ir kuriame bus aptarta karinė pagalba Ukrainai.

„Šiandien esame čia, o rytoj būsime Ramšteine... kad (Rusijos) prezidentui Vladimirui Putinui perduotume labai aiškią žinią, jog toliau teiksime paramą, rengsime mokymus ir toliau palaikysime Ukrainą“, – Estijoje sakė B. Wallace‘as.

„Nes jei prezidentas Putinas tikisi, kad šiemet mums pasidarys nuobodu, jis klysta. Mes planuosime šiuos metus, kitus metus, dar kitus metus ir taip toliau... mes esame nusiteikę ilgai kovai“, – pridūrė jis.

B. Wallace‘as taip pat paragino Rusiją pasitraukti iš Ukrainos.

„2023 metais atėjo laikas ukrainiečių pasiektą pagreitį išstumiant Rusiją paversti laimėjimais ir užtikrinti, kad Rusija suprastų, jog dabar tikslas yra išvaryti ją iš Ukrainos ir atkurti Ukrainos suverenitetą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją