„Susitikimo metu aptarėme aktualius klausimus: Ukrainos lūkesčius dėl NATO viršūnių susitikimo Vilniuje, Ukrainos taikos formulės propagavimą ir pasirengimą pasauliniam viršūnių susitikimui, skirtam jai įgyvendinti, Londono tarptautinę konferenciją dėl Ukrainos atstatymo“, – sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat padėkojo už paramą, kurią JK suteikė ir tebeteikia Ukrainai. Kartu prezidentas priminė, kad pastarosiomis savaitėmis jis kalbėjosi su JK ministru pirmininku, turėjo tiesioginį dialogą ir pasiekė „labai svarbių susitarimų“.

J. Cleverly Kyjive taip pat susitiko su Ukrainos ministru pirmininku Denisu Šmyhaliu, jiedu aptarė karinę paramą Ukrainai ir šalies integraciją į NATO.

Susitikimo metu D. Šmyhalis padėkojo JK už nepajudinamą paramą, lyderystę kuriant „naikintuvų koaliciją“ ir pasiryžimą apmokyti ukrainiečių pilotus. Pasak jo, pirmosios ukrainiečių pilotų grupės jau išvyko mokytis.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos reformuojamos mūšio lauke, kad atitiktų NATO standartus. Per organizacijos viršūnių susitikimą Ukraina turėtų išgirsti pranešimus apie mūsų ateitį aljanse“, – sakė D. Šmyhalis.

Jis paragino JK sugriežtinti sankcijas Rusijai, įskaitant susijusias su dvejopos paskirties prekių eksportu, pabrėždamas, kad tokios priemonės sužlugdys Rusijos karinę mašiną.

Be kita ko, D. Šmyhalis atkreipė dėmesį į JK dalyvavimą sparčiai atstatant Kyjivo regioną, ypač čia esančius šešis tiltus, ir naudojant JK eksporto finansavimo (UKEF) priemones.

Jis išreiškė viltį, kad greitai bus sukurtas kompensavimo mechanizmas, pabrėždamas, kad Rusija turėtų sumokėti už viską, ką sugriovė. Jis taip pat padėkojo JK už tai, kad Londone surengė konferenciją dėl Ukrainos atstatymo.

„Laukiame praktinių rezultatų, visų pirma lėšų pritraukimo“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją