„Jeigu susijęs su šaitanais, reikia nubausti visą jo giminę. Ta giminė turi žinoti, kad yra visiškai atsakinga, – kalbėjo jis. – Ir tas, kuris kėsinasi į brolį [policininką], turi suprasti, kad kerštas bus kruvinas. Užmušime visus: tėvą, brolį, dėdę. Kreipiuosi į čečėnų tautą: domėkitės, kuo užsiima jūsų vaikai. Visi žinote vahabizmo simptomus. Pamatėte – iš karto praneškite policijai. Bus geriau, jeigu mes jį sustabdysime laiku, kad vėliau netektų nužudyti tavęs, tavo sūnaus ir tavo brolio.“

Po susitikimo su jėgos struktūrų pareigūnais R. Kadyrovo „Telegram“ kanale paskelbtos žinutės tonas buvo santūresnis. Čečėnijos lyderis nurodė, kad buvo aptarti „teroristinės pakraipos nusikaltimų prevencijos stiprinimo“ klausimai. Už bet kokį pasikėsinimą į teisėsaugos institucijų ir valstybės įstaigų darbuotojų gyvybes bus griežtai baudžiama, parašė jis.

Paklaustas, kaip Kremlius sureagavo į R. Kadyrovo pareiškimą, Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsakė, kad Čečėnijos lyderis turėjo omenyje tuos, kurie toleruoja terorizmą ir yra tiesiogiai ar netiesiogiai įsitraukę į teroristinę veiklą: „Niekas neabejoja, kad kova su teroristais turi būti nenumaldoma ir maksimaliai griežta.“

Pilietinės visuomenės plėtros ir žmogaus teisių tarybos narys Kirilas Kabanovas pareiškė, kad „MMA basmačiai“ ir jų dvasiniai lyderiai platina radikalią ideologiją, ir paragino patikrinti kovos klubus.

Opozicinis judėjimas 1ADAT tvirtina, kad po išpuolių Dagestane Čečėnijoje prasidėjo jėgos struktūrų pareigūnų reidai. „Dislokavo visus Kadyrovo sargybinius. Labai daug jaunų darbuotojų – nuo 18-os iki 20-ies metų amžiaus“, – teigiama pranešime. Oficialiai ši informacija nepatvirtinta.

Birželio 23 d. Dagestane surengtų išpuolių metu žuvo 21 žmogus, įskaitant 16 policijos pareigūnų, dar 46 buvo sužeisti. Penki užpuolikai buvo nukauti. „Telegram“ kanale „Sapa Kavkaz“ rašoma, kad per Machačkaloje surengtą specialiąją operaciją likviduotas 42-ejų metų amžiaus Dalgatas Daudovas, 32-ejų metų amžiaus Abdusamadas Amadzijevas ir 31-erių metų amžiaus Osmanas Omarovas. O Derbente – 36-erių metų amžiaus Ali Zakarigajevas ir 28-erių metų amžiaus Gadžimuradas Kagirovas.

O. Omarovas – buvusio Dagestano Sergokalo rajono vadovo Magomedo Omarovo sūnus; A. Amadzijevas – jo sūnėnas. Kaip rašė „Baza“, tardymo metu M. Omarovas pareiškė, kad kai kurie jo sūnūs ir sūnėnas buvo vahabitai. Iš jų radikaliausias – Osmanas. Anot M. Omarovo, likę broliai ir giminaičiai jų nepalaikė. Gegužės 25 ir 26 d. teismas suėmė M. Omarovą ir jo šešis sūnus dėl kaltinimų smulkiu chuliganizmu.