Tokiose platformose kaip „TikTok“ ir X tvyrojo džiugios nuotaikos, kai daugelis kairiųjų pažiūrų paskyrų skelbė nuotaikingus K. Harris gerbėjų redaguotus įrašus ir kūrė memus iš įsimintiniausių jos pasisakymų.

Kai kurie politiniai strategai teigia, kad šie memai padeda K. Harris skleisti organišką socialinės žiniasklaidos įtaką Z kartai, kurią J. Bidenui sunkiai sekėsi sudominti.

„Ji nežiūri į save pernelyg rimtai. Ji moka linksmintis ir yra tas žmogus, kuris nori būti šiek tiek mažiau susivaržęs nei tradicinis kandidatas į prezidentus, o tai, manau, yra geras dalykas šiame rinkimų cikle“, – sakė Z kartos atstovų įkurtos politinės palaikymo organizacijos „Voters of Tomorrow“ komunikacijos direktorė Marianna Pecora.

Tačiau M. Pecora teigė, kad šie virusiniai memai nėra skirti tik pakikenimui – jie taip pat rodo, kad K. Harris turi platesnę paramą, ypač tarp jaunų žmonių, kurie kartais jausdavo nusivylimą kandidatais į prezidentus.

K. Harris pagrindo virusiniams memams iš dalies suteikia dėl to, jog yra linkusi neslėpti internete savo autentiškų asmenybės bruožų. Štai kodėl daugelis aktyvių jos šalininkų internete, vadinančių save „KHive“, atkakliai ją gina dar nuo 2020 metų, kai ji pirmą kartą pabandė kandidatuoti į prezidentus.

Po birželio mėnesį vykusių J. Bideno debatų su D. Trumpu, kurie sukėlė paniką dėl jo gebėjimo varžytis prezidento rinkimuose, „KHive“ internete įgavo naują pagreitį. Būtent K. Harris gerbėjai populiariu memu pavertė jos praėjusių metų pasisakymą, kuriame ji citavo savo velionę motiną Shyamalą Gopalan, kalbėjusią apie „kokosų medį“.

„Mano motina, kartais ji mus bardavo ir sakydavo: „Nežinau, kas su jumis, jaunieji žmonės, negerai. Jūs manote, kad tiesiog iš kokosų medžio iškritote? – savo kalboje sakė K. Harris. – Jūs egzistuojate visumos, kur gyvenate, ir to, kas buvo prieš jus, kontekste.“

Per 24 valandas nuo J. Bideno pareiškimo svetainėje „Google“ smarkiai šoktelėjo „kokosų medžio“ paieškos.

„Kokosų medžio“ armija pernakt įgavo tiek traukos, jog jai pasidavė net tokie išrinkti atstovai kaip Kolorado gubernatorius Jaredas Polisas, senatorius Brianas Schatzas iš Havajų apygardos ir Ilinojaus gubernatorius J. B. Pritzkeris. Daugelis X ir „TikTok“ vartotojų juokavo, kad „kokosų medžio pranašystė“ išsipildė.

Tačiau pati K. Harris šio memo iki šiol viešai nepripažino.

Dėl savo lengo ekscentriškumo K. Harris kartais tampa lengvu internetinių pokštų taikiniu. Kai kurios konservatyvios paskyros bandė pašiepti kai kuriuos populiaresnius jos momentus. Gruodžio mėnesį Respublikonų nacionalinis komitetas sukūrė 4 minučių trukmės K. Harris kompiliaciją, kuriai panaudojo vieną iš garsesnių jos frazių: „Kas gali būti, neapsunkinta to, kas buvo“.

Tačiau kai kurie analitikai, pavyzdžiui, skaitmeninių technologijų ir politikos strategė Annie Wu Henry, teigia, kad vien tai, jog kai kurie K. Harris žodžiai skamba keistokai, dar nereiškia, kad jie palieka blogą įspūdį ar atbaido potencialius rinkėjus.

„Kai pirmą kartą į eterį pateko kai kurios iš šių frazių, kurias matėme, pavyzdžiui, apie kokosus, žmonės svarstė: „Kas tai per citata?“ – sakė A. W. Henry, 2022 metais rengusi virusinę senatoriaus Johno Fettermano iš Pensilvanijos „TikTok“ kampaniją. – Tačiau kai žmonės ją perskaito, jie pagalvoja: „Ne, iš tikrųjų pasakyta labai įžvalgiai. Ir žmonėms tuomet būna malonu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)