Tai antradienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša „Ukrinform“.

„Nėra nė vienos ES šalies, kuri nenorėtų matyti Ukrainos kaip Europos Sąjungos narės. Yra tik viena šalis, kuri nori lėtesnio stojimo proceso ir kruopštesnio šio stojimo padarinių nagrinėjimo – tai Vengrija, tačiau, sprendžiant iš vakar įvykusio ilgo mano pokalbio su Vengrijos užsienio reikalų ministru Péteriu Szijjártó rezultatų, grėsmė, kad Vengrija iš esmės priešinsis Ukrainos narystei Europos Sąjungoje, tikrai pašalinta. Jis patvirtino, kad klausimų kyla visai ne dėl to“, – sakė D. Kuleba.

Pasak ministro, Europos Vadovų Tarybos viršūnių susitikimas bus labai sunkus, nes daug diskutuojama ne tik dėl Ukrainos, ir derybos tiesiogine prasme truks iki paskutinės minutės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)