Rusijos Gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos pajėgos bandė „nesėkmingai“ atakuoti netoli Donecko, Žaporižios ir rytinėje Bachmuto miesto dalyje. Tačiau apie kitokią situaciją Bachmute praneša Ukraina: skelbiama, kad per praėjusią parą Ukraina pažengė iki 1 400 metrų keliose fronto linijos atkarpose netoli rytinio Bachmuto miesto. Apie tai šeštadienį pranešė Ukrainos kariuomenės atstovas.

UNIAN raportuoja, kad per praėjusią parą Ukraina surengė daugiau nei dvidešimt smūgių į vietoves, kuriose susitelkę Rusijos kariai bei technika. Pranešama, kad pavyko sunaikinti arba sugadinti rusų karių turėtą priešlėktuvinių raketų kompleksą bei kitus „svarbius objektus“.

Teigiama, kad Ukrainos gynėjai sunaikino ir keturis įvairių tipų priešo žvalgybinius bepiločius orlaivius.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo teigimu, Rusija ir toliau didžiąją dalį savo personalo ir technikos skiria bandydama visiškai užimti Luhansko ir Donecko sritis. Ten tęsiasi sunkios kovos.

Per praėjusią parą šioje fronto dalyje įvyko 35 koviniai susirėmimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)