„Su Marku Rutte susitarėme dėl F-16 skaičiaus, kurie bus suteikti Ukrainai po mūsų pilotų ir inžinierių mokymų. 42 orlaiviai. Ir tai tik pradžia. Ačiū, Nyderlandai!“ – rašė jis „Telegram“.


V. Zelenskis susitarimus pavadino dar vienu žingsniu stiprinant Ukrainos oro skydą.

Nyderlandų premjeras M. Rutte sekmadienį per Ukrainos prezidento V. Zelenskio vizitą patvirtino, kad Kyjivui bus perduoti naikintuvai F-16. Tačiau ar tai tikrai bus visi 42 naikintuvai, kuriuos turi Nyderlandai, patvirtinti negalėjo. „The Guardian“ praneša, kad Nyderlandų ministras pirmininkas M. Rutte bendroje spaudos konferencijoje su Volodymyru Zelenskiu sakė, kad Nyderlandai iš viso turi 42 F-16, tačiau dar per anksti pasakyti, ar visi jie bus perduoti, kaip prieš tai pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Nyderlandai ir Danija įsipareigoja perduoti Ukrainai naikintuvus F-16, kai tik bus įvykdytos būtinos sąlygos“, – sakė M. Rutte, praėjus dviem dienoms po to, kai Vašingtonas sutiko, kad Nyderlandai ir Danija galėtų tiekti šiuos JAV pagamintus naikintuvus Ukrainai.

Po apsilankymo Nyderlanduose anksčiau sekmadienį V. Zelenskis pranešė toliau vykstąs į Daniją.

Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen susitikimo su Volodymyru Zelenskiu metu paskelbė, kad Danija Ukrainai planuoja perduoti 19 naikintuvų F-16.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)