Marko Rutte paskyrimui pritarė visų 32 šalių ambasadoriai. Iš pradžių jo kandidatūrai prieštaravo Vengrija, tačiau M. Rutte pasiūlė susitarimą Viktorui Orbanui – esą savo kadencijos laikotarpiu suteiks Vengrijai teisę nedalyvauti NATO veikloje, susijusioje su pagalba Ukrainai, vyksiančioje už Aljanso valstybių narių teritorijų ribų. Vėliau V. Orbanas pranešė, kad Vengrija yra pasirengusi remti M. Rutte kandidatūrą.

M. Rutte yra Ukrainos rėmėjas. Savo kadencijos metu žada ne tik užtikrinti tolimesnę pagalbą jai, bet ir stiprinti NATO saugumą.

Balandį viešėdamas Lietuvoje jis pabrėžė, kad aljanso sienos bus ginamos.

Markas Rutte

„Lietuva, Lietuvos sienos yra Europos ir NATO sienos. Tai reiškia, kad tai yra ir mūsų sienos. Todėl nedvejokite nei Maskvoje, nei kur nors kitur – mes ginsime šias sienas“, – tada pabrėžė M. Rutte.

Politikas Nyderlandų valdžioje praleido beveik 14 metų, šiuo metu eina šalies premjero pareigas.

M. Rutte yra nevedęs, priklauso Nyderlandų protestantų bažnyčiai. Būdamas ministru pirmininku, M. Rutte ketvirtadienio rytais vis dar dėstė socialinius mokslus Hagos vidurinėje mokykloje Johano de Witto koledže. Jis žinomas kaip didelis rašytojo Roberto Caro gerbėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją