Teigiama, kad vertėtų paminėti, jog 2010 m. rugsėjo 3 d. rusų agentas Suomijoje Juha Molaris savo internetiniame puslapyje pateikė kreipimąsi į Rusijos Federalinę saugumo tarnybą (FST) ir jame prašo FST nužudyti „Kavkaz Center“ redaktorius bei žurnalistus, bei susprogdinti jų serverius. Siūloma peržiūrėti ir J. Molari nufilmuotą kreipimąsi. Rašoma, kad rusų agentas pirmiausia galvoje turėjo vieną suomių žmogaus teisių aktyvistą, Suomijos pilietį, kuris, pasak FST agento įtarimų, yra „Kavkaz Center“ vyriausiasis redaktorius.

Teigiama, kad nieko nėra žinoma apie Maskvoje esančios FST būstinės reakciją, tačiau praeityje FST-KGB visuomet reaguodavo į tokius prašymus teigiamu būdu, t. y. žudydavo sąraše esančius žmones.

„Vėliau J. Molaris keletą kartų minėjo kitą vardą, kuris turėjo būti įtrauktas į FST žudytinų asmenų sąrašą. Šis asmuo yra Vienoje gyvenantis Austrijos pilietis, kuris tariamai rašo straipsnius „Kavkaz Center“. Jeigu J. Molaris ir jo FST kovotojų gauja save laiko taip vadinamaisiais anti-fašistais, tai J. Molario teigimu, minėtasis austras yra neonacis, priklausantis krikščioniškai nacių bažnyčiai, tiksliau pasakius, už Rusijos ribų veikiančiai rusų stačiatikių bažnyčiai", - rašoma „Kavkaz Center“.

Pasakojama, kad 2011 m. liepos 14 d. rusų „antifašistų“ vadas Suomijoje, J. Molario bosas Johanas Backmanas (Suomijos pilietis, kuriam anksčiau uždrausta įvažiuoti į Estiją dėl Rusijos naudai vykdomos teroristinės veiklos), pakartojo oficialią FST poziciją dėl „Kavkaz Center“ ir Baltijos šalių.

„Mes aktyviai kovojame prieš rusofobiją ir Suomijoje vykdomą terorizmo propagandą, kurią kriminalinė interneto svetainė „Kavkaz Center“ skleidžia iš paties Helsinkio centro, kur yra įsikūręs „Kavkaz Center“, - teigia rusų agentas. - Baltijos šalys negali būti vertinamos kaip valstybės: jos yra labiau kaip apartheido režimai. Tokio pobūdžio režimai visuomet yra nestabilūs“.

"Verta priminti, kad Austrijoje gyvenantis FST darbuotojas, pulkininkas Saidas-Selimas Pešchojevas, rusų diplomatas, kuris oficialiai dirba kaip durininkas Rusijos ambasadoje Vienoje, turi savo nuosavą biurą Austrijos politinėje (slaptojoje) policijoje Ring gatvėje, Vienos centre. Austrijos slaptoji policija yra ieškojusi rekrūtų tarp čečėnų pabėgėlių, sekusi asmenis, kuriuos nori nužudyti Rusija. Tai atskleidė Vienoje vykęs teismas, kuriame buvo teisiamas FST teroristas, atviroje gatvėje Vienoje 2009 m. sausio 13 d. nužudęs Vladimiro Putino ir Ramzano Kadyrovo kritiką", - rašo „Kavkaz Center“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją