„Staiga lėktuvas ėmė kratytis, stengiausi išsilaikyti kėdėje, paskui taip pat staigiai viskas nurimo, o visi saugos diržų neprisisegę keleiviai buvo nublokšti į lėktuvo salono lubas“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė lėktuvu skridęs 28-erių metų amžiaus studentas Dzafranas Azmiras.

„Kai kurie žmonės galvomis trenkėsi į bagažo spinteles ir jas įlenkė, taip pat į lemputes bei deguonies kaukių laikymo skyrius ir juos pramušė“, – pridūrė jis.

Kitas keleivis BBC sakė, kad lėktuvas „staiga ėmė kristi“ ir lėktuvo salone pažiro daiktai. „Apsipyliau kava“, – pasakojo Andrew iš Londono.

„Per kelias sekundes, kai lėktuvas krito, pasigirdo baisūs riksmai ir kažkas panašaus į trenksmą“, – teigė jis.

Andrew BBC sakė sugebėjęs padėti vienai keleivei, kuri susitrenkė galvą.

Naujienų agentūra „The Associated Press“ išanalizavo „FlightRadar24“ duomenis, iš kurių matyti, kad lėktuvas skrydžio metu per maždaug tris minutes nusileido iš 37 000 pėdų (apie 11 278 metrų) iki 31 000 pėdų (apie 9449 metrų) aukščio, kuriame išbuvo apie 10 minučių, o paskui leidosi Bankoko oro uoste.

Šiame oro uoste esanti „Sky News“ korespondentė Azijoje Cordelia Lynch pranešė, kad yra versijų, jog prieš nusileisdamas lėktuvas galėjo įskristi į oro duobę.

Socialiniuose tinkluose išplito nuotraukų, kuriose matyti lėktuvo vidus ir daug išsimėčiusių daiktų.

Mirė 73 metų keleivis

Bankoko valdžios atstovai per spaudos konferenciją pranešė, kad septyni lėktuvu skridę žmonės yra kritinės būklės.

Dar 23 keleiviai buvo sužeisti, o devyni įgulos nariai dėl nedidelių sužalojimų išsiųsti į ligoninę.

Asmuo, apie kurio mirtį pranešta anksčiau, buvo 73 metų britas. Jis, kaip teigiama, tikriausiai patyrė širdies smūgį.

Vyras keliavo su žmona, ji po incidento paguldyta į ligoninę. Daugiau detalių apie jos būklę nežinoma.

Specialistas: sužalojimai dėl stiprios turbulencijos yra gana reti

Leidinys „The Guardian“ priminė kitus nesenus su turbulencija susijusius incidentus. Pavyzdžiui, kovo mėnesį „Lufthansa“ skrydis iš Teksaso į Vokietiją nukreiptas į oro uostą Vašingtone, kai dėl turbulencijos buvo sužeisti septyni žmonės. Praėjusį gruodį 20 „Hawaiian Airlines“ skrydžio į Honolulu keleivių prireikė hospitalizuoti. Liepą per kitą „Hawaiian Airlines“ skrydį iš Honolulu į Sidnėjų buvo sužeisti septyni žmonės. Rugpjūčio mėnesį 11 žmonių paguldyti į ligoninę, kai oro linijų bendrovės „Delta“ lėktuvas pateko į turbulenciją. Tarp sužalojimų buvo galvos traumų, kaulų lūžių ir sąmonės praradimas, daugiausia tarp keleivių, kurie nebuvo prisisegę saugos diržų.

Bendrosios aviacijos specialistas Johnas Stricklandas BBC sakė, kad sužalojimai dėl stiprios turbulencijos yra gana retas dalykas, atsižvelgiant į milijonus atliekamų skrydžių, tačiau smarki turbulencija gali sukelti rimtų sužeidimų ir netgi mirtį.

Iš Londono į Singapūrą skridęs lėktuvas pateko į stiprią turbulenciją

„Singapore Airlines“ anksčiau antradienį patvirtino, kad žuvo vienas lėktuvu skridęs žmogus, o lėktuvas buvo nukreiptas į Bankoką, pranešė bendrovė.

„Galime patvirtinti, kad lėktuve „Boeing 777-300ER“ yra sužeistųjų ir vienas žuvęs žmogus. Iš viso lėktuvu skrido 211 keleivių ir 18 įgulos narių“, – feisbuke pranešė aviakompanija.

Pranešime nebuvo nurodyta, kiek žmonių sužeista, koks jų sužalojimų mastas ir ar žuvęs asmuo buvo keleivis, ar įgulos narys.

„Singapore Airlines“ pranešė, kad lėktuvas pakilo skrydžiui SQ321 iš Londono Hytro oro uosto ir „kelyje patyrė didelę turbulenciją“. Jis buvo nukreiptas į Bankoką ir ten nusileido antradienį 15.45 val. vietos (10.45 val. Lietuvos) laiku.

„Dirbame su Tailando valdžios institucijomis, kad suteiktume reikiamą medicinos pagalbą, ir siunčiame komandą į Bankoką suteikti papildomą reikalingą pagalbą“, – pridūrė oro vežėja.

Iš Londono į Singapūrą skridęs lėktuvas pateko į stiprią turbulenciją

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją