Apie tai Kinijos atstovas pareiškė Singapūre per kasmetinį saugumo forumą Šangri-La dialogas. Penktadienį ministras pirmą kartą per pusantrų metų akis į akį susitiko su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu.

„Visada esame atviri bendravimui ir bendradarbiavimui, bet tam reikia, kad abi pusės rastų kompromisą. Būtent dėl to manome, kad mums reikia dažniau bendrauti, nes tarp mūsų kariuomenių yra nesutarimų“, – Dongas Junas kalbėjo apie santykius su JAV.

Kinijos gynybos ministras ir JAV gynybos sekretorius penktadienį susitiko prabangiame viešbutyje Singapūre, kuriame vyksta pasaulinis saugumo forumas.

Vėliau L. Austinas sakė, kad artimiausiais mėnesiais JAV ir Kinijos kariuomenių vadai atnaujins pokalbius telefonu. Pekinas pasidžiaugė, kad santykiai su JAV stabilizuojasi saugumo srityje.

Šių metų Šangri-La dialogas vyksta praėjus savaitei po Kinijos karinių pratybų aplink Taivaną ir perspėjimų apie galimą karą po to, kai Taivano prezidentu neseniai buvo išrinktas Lai Ching-te. Pekinas naująjį Taivano vadovą vadina „pavojingu separatistu“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)