Partijos vadovybė išmetė Li Shangfu ir Wei Fenghe už „rimtus partijos drausmės ir įstatymų pažeidimus“, ketvirtadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. Li Shangfu ir Wei Fenghe kelis mėnesius nebuvo matomi viešumoje.

„Xinhua“ pranešė, kad atlikus tyrimą buvo nustatyta, jog Li Shangfu ne tik priėmė „didelę pinigų sumą ir vertybes“, bet ir siūlė pinigus kitiems „siekdamas gauti neteisėtos naudos“. Buvęs ministras „padarė didžiulę žalą partijai, krašto apsaugos ir ginkluotųjų pajėgų plėtrai, taip pat aukšto rango pareigūnų reputacijai“.

Panašiai suformuluoti ir kaltinimai Wei Fenghe, gynybos ministro pareigas ėjusiam nuo 2018 m. iki 2023 m. kovo. Wei Fenghe šiame poste pakeitė Li Shangfu, o jį praėjus vos keliems mėnesiams spalį pakeitė karinio jūrų laivyno admirolas Dong Junas. Jokia priežastis nebuvo nurodyta. Abi bylos dabar perduotos prokuratūrai, pranešė „Xinhua“. Li Shangfu nesirodė viešumoje nuo 2023 m. rugpjūčio pabaigos.

Praėjusiais metais nuo pareigų buvo nušalintas užsienio reikalų ministras Qin Gangas, jo pirmtakas Wang Yi grąžintas į pareigas. Qin Gango pašalinimo priežastys iki šiol neaiškios, jo viešumoje taip pat nematyti.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją