Neįvardintą keliautoją muitinės pareigūnai sustabdė, kai šis mėgino iš pusiau savivaldžio Honkongo išsmukti į pasienyje esantį Šenženio miestą, antradienį pranešė Kinijos muitinė.

„Atlikę patikrą, muitininkai nustatė, kad keleivio kelnių kišenėse buvo pilna virvele užrištų ir lipnia juosta užklijuotų drobinių maišelių“, – teigiama muitinės pranešime.

„Juos atidarius, kiekviename iš jų rasta įvairių formų, dydžių ir spalvų gyvų gyvačių“, – toliau nurodoma pranešime.

Anot pranešimo, pareigūnai konfiskavo 104 roplius, tarp kurių buvo pieniškųjų gyvačių ir kukurūzinių žalčių. Daugelis iš rastų gyvačių rūšių yra nevietinės.

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip du pasieniečiai įdėmiai apžiūrinėja perregimus plastikinius maišelius, kuriuose rangosi raudonos, rožinės ir baltos spalvos gyvatės.

Kinija yra vienas iš didžiausių pasaulyje neteisėtos prekybos gyvūnais centrų, tačiau valdžios institucijos pastaraisiais metais ėmėsi griežtų priemonių šiai veiklai pažaboti.

Šalies biologinio saugumo ir ligų kontrolės įstatymai draudžia asmenims be leidimo įvežti nevietinių rūšių gyvūnus.

„Šias taisykles pažeidusieji... bus patraukti atsakomybėn pagal įstatymus“, – pareiškė muitinė, tačiau kokia bausmė laukia sulaikytojo vyriškio nepaaiškino.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją