Guidžou provincijos teismas nusprendė, jog disidento eilėraštis „It‘s Time“ („Jau laikas“), raginantis žmones vienytis dėl laisvės, vertas griežtos bausmės.

Eilėraštis buvo paskelbtas internete, o jo autorius sulaikytas 2011 metų balandį.

Per pastaruosius kelis mėnesius kalėjimo bausmės buvo skirtos dar trims disidentams, neva kursčiusiems nuversti Kinijos valdžią.

Zhu Yufu teismo posėdyje dalyvavo buvusi jo žmona ir sūnus.

„Teismo nutartyje skelbiama, jog buvo įvykdytas rimtas nusikaltimas, vertas griežtos bausmės“, - „Reuters“ cituoja disidento sūnų Zhu Angą (Džu Ang).

„Vienintelė proga, pasitaikiusi mano tėvui kažką pasakyti, buvo akimirka, kai jis buvo išvedamas lauk iš teismo salės – jis sustojo ir pareiškė „Noriu pateikti apeliaciją“‘, - sakė nuteistojo sūnus.

Zhu Yufu, kuriam vasarį sukaks 59 metai, 1979 metais dalyvavo „Demokratijos sienos“ judėjime, kuris Kinijai reikalavo spartesnių pokyčių.

Jau anksčiau disidentas už savo veiklą buvo teistas du kartus – 1999 metais jam skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė, o 2007 metais – dviejų.

Eilėraštyje yra tokios eilutės: „Kinijos žmonės, jau laikas / aikštė priklauso mums / turime kojas / tad jau laikas pasinaudoti kojomis, lai jos neša į aikštę apsispręsti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją