Priešingai nei įprasta, premjeras šiais metais „dėl didelio nesaugumo“ dėl koronakrizės nenubrėžė ekonomikos augimo tikslų. Pernai ekonomika augo 6,1 proc. – vyriausybė buvo numačiusi 6-6,5 proc. augimą. Tačiau pirmąjį šių metų ketvirtį ekonomika jau 6,8 proc. traukėsi.

Liaudies Kongreso sesijoje bus aptariamas ir ginčytinas saugumo įstatymas Honkongui. Prodemokratiška specialaus Kinijos administracinio regiono opozicija baiminasi tapti šio įstatymo taikiniu. Jis greičiausiai bus nukreiptas prieš veiklą, kurią Pekinas traktuoja kaip ardomąją. Kritikai čia įžvelgia pavojų principui „viena šalis, dvi sistemos“, kuriuo remiantis, buvusi britų karūnos kolonija po jos grąžinimo Kinijai 1997 metais valdoma autonomiškai.

Dėl Covid-19 ligos proveržio kovą turėjusi vykti Liaudies Kongreso sesija buvo atidėta. Dabar surengdama sesiją, Kinija, kurioje ir yra pandemijos ištakos, demonstruoja pasiekusi didelę pažangą kovoje su Sars-CoV-2 virusu. Vis dėlto imtasi didelių saugumo priemonių, kad būtų išvengta užkrato tarp tūkstančių susirinkusių delegatų. Šiems buvo atlikta po du koronaviruso testus. Be to, susitikimas vyks ne dvi savaites kaip įprasta, o tik savaitę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)