Anksčiau šį mėnesį užpultas 47 metų Li Jianxinas šiuo metu gydomas ligoninėje. Atakos metu į jo mašinos galą trenkėsi kitas automobilis. Trys vyrai nugabeno jį į atokų pramoninį parką pietiniame Huidžou mieste, apipylė rūgštimi ir nukapojo jam pirštus, rašo „The Telegraph“.

Viena moteris iš netoliese įsikūrusio darbininkų bendrabučio aptiko Li Jianxiną gulintį kraujo klane. Jo automobilyje klykė šešerių metų sūnus.

Li Jianxinas po slapyvardžiu „Dėdė Ou iš Huijango“ viename populiariame interneto forume skelbdavo dešimtis pranešimų apie korupciją.

Jo jaunesnysis brolis Li Jianhuangas teigė, kad Li Jianxinas itin erzindavo kelis garsios Huijango giminės atstovus – daugelis šios giminės narių dirba vietos vyriausybėje.

„Brolis buvo nustatęs daugiau kaip dešimt (korupcijos – DELFI) atvejų, susijusių su šia gimine“, - antradienio vakarą laikraščiui „The Daily Telegraph“ teigė Li Jianhuangas.

„Jie gavo darbus per pažintis ir kyšius, bet iš tikrųjų yra labai nekompetentingi“, - sakė jis.

Li Jianhuangas pažymėjo neturintis vilčių, kad policija sučiups brolio užpuolikus.

„Vietos valdžia daro mums milžinišką spaudimą, nes ši giminė turi didelę įtaką. Trokštu tik viena – kad mano brolis atsigautų“, - sakė jis.

Li Jianxino, gulinčio Huidžou municipalinėje centrinėje ligoninėje, būklė yra stabili. Šiuo metu jis laukia antros operacijos, per kurią jam bus įstatyta dirbtinė akis ir persodinti odos lopinėliai.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pats paragino žmones viešinti jiems žinomus faktus ir taip prisidėti prie kovos su korupcija Komunistų partijos viduje.

Tačiau pakankamai drąsūs asmenys, išdrįsę imtis šio iššūkio, susilaukia šiurkštaus elgesio. Trečiadienį policija sulaikė Pekine dirbantį advokatą Xu Zhiyongą ir konfiskavo tris jo kompiuterius bei mobilųjį telefoną.

Praėjusį mėnesį šis advokatas „Twitter“ skundėsi, kad yra laikomas namų arešto sąlygomis, kai pasirašė atvirą laišką, prašantį paleisti aštuonis sulaikytus žmones, kurie ragino vyriausybės pareigūnus viešai paskelbti savo lėšas.

DELFI primena, kad JAV paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas dėl negaliojančiu paskelbto paso yra užstrigęs Maskvos Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje. Jis pasiprašė laikino prieglobsčio Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)