Jau penktadienį iš Fort Nelsono buvo evakuota beveik 3 500 žmonių. Meras R. Faseris sekmadienį paragino ir likusius žmones išvykti iš miesto.

Kaimyninėje Albertos provincijoje sekmadienį liepsnojo 44 miškų gaisrai. Fort Makmaris dėl už 15 km liepsnojančios ugnies rengiasi galimai evakuacijai. Prieš aštuonerius metus per miško gaisrą mieste sudegė 2 500 namų, 90 000 gyventojų teko evakuotis.

Nurodymai evakuotis savaitgalį, be to, paskelbti virtinei miestelių Albertoje ir Manitobos provincijoje. Gaisrų dūmai pasklido didelėje Vakarų Kanados dalyje. Kai kuriuose didmiesčiuose oro kokybė dėl to buvo labai bloga.

Miškų gaisrai Kanadoje

Miškų gaisrai šiais metais kilo anksčiau nei paprastai, o tai kelia būgštavimus dėl sudėtingo gaisrų sezono. Jau praėjusią savaitę vyriausybė įspėjo, kad dėl besitęsiančios sausros ir neįprastai aukštų temperatūrų ateinančiais mėnesiais išaugs miškų gaisrų rizika.

Pernai miškų gaisrų sezonas Kanadoje buvo sunkiausiais istorijoje. Išdegė daugiau kaip 15 mln. hektarų plotas, žuvo aštuoni ugniagesiai, buvo evakuota 230 000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją