Nuo 1959 metų komunistinės revoliucijos įprastu šalies politinio kalendoriaus renginiu tapusių eitynių buvo nuspręsta atsisakyti saugumo sumetimais dėl pasaulyje siaučiančios koronaviruso pandemijos.

Spalvingas Gegužės 1-osios paradas yra svarbus parodomasis renginys salos vyriausybei, kasmet į sostinę Havaną paprastai sutraukiantis per milijoną žmonių.

Pastarąjį kartą šis paradas buvo atšauktas 1994 ir 1995 metais, kai žlugus Sovietų Sąjungai Kubą krėtė gili ekonomikos krizė ir buvo paskelbtas vadinamasis ypatingasis laikotarpis.

Kubos prezidentas Miguelis Diazas-Canelis per valstybinės televizijos transliuotą posėdį ministrams sakė, kad šįmet atšaukti Gegužės 1-osios paradą nusprendė šalies Politinis biuras, kuriam pirmininkauja Komunistų partijos lyderis Raulis Castro.

M. Diazas-Canelis paprašė eitynes organizuojančios Kubos darbininkų centrinės profsąjungos pasiūlyti alternatyvų, kad būtų galima išlaikyti socialinį atstumą, pavyzdžiui, iškelti vėliavas prie namų ar surengti „virtualų paradą“.

Kuboje iki šiol nustatyti 186 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai, šeši žmonės mirė.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)