„Į šalį patekti galės tik Kubos gyventojai“, – teigė prezidentas Miguelis Diazas-Canelis. Jis taip pat pranešė, kad šiuo metu Kuboje patvirtintas 21 užsikrėtimo COVID-19 atvejis, mirė vienas turistas iš Italijos. M. Diazas-Canelis teigė, kad užsieniečiams nebus draudžiama išvykti iš Kubos, užsienyje viešintys šalies gyventojai taip pat gali netrukdomai sugrįžti namo.

Kubą prislėgus JAV ekonominėms sankcijoms, šalis yra itin priklausoma nuo turizmo. Sienos uždaromos nuo antradienio, priemonės galios mažiausiai 30 dienų. Šiuo metu Kuboje yra 60 tūkst. turistų.

„Kitą savaitę į šalį nebegalės patekti jokių turistų“, – tvirtino premjeras Manuelis Marrero. Jis teigė, kad uždaromi ir beveik visi saloje esantys viešbučiai.

Iki šiol Kuba priešinosi tendencijoms ir nesutiko uždaryti sienų, tačiau dėl to sulaukė aršios kritikos iš gyventojų, kurių apie 20 proc. sudaro 60 metų perkopę asmenys.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)