Vienas iš artimų aktoriaus bičiulių prasitarė, kad jam seniai buvo diagnozuota sunki lėtinė liga, apie kurią žinojo tik artimiausios aplinkos žmonės.

A. Balabanovas gimė 1959 m. Sverdlovske. Baigė Gorkio pedagoginio užsienio kalbų institutą, vertėjo specialybę ir gavo darbą Sverdlovsko kino studijoje.

1990 m. jis baigė režisūros kursus eksperimetinėje studijoje „Autorinis kinas“ ir persikraustė gyventi į Sankt Peterburgą. Pirmuoju jo profesionaliu darbu tapo filmas „Anksčiau buvo kitoks laikas“ (1987).

A. Balabanovas tokių kultinių filmų, kaip „Brolis“, „Brolis-2“, „Apie pabaisas ir žmones“, „Karas“, „Man neskauda“, „Morfijus“ ir t.t., režisierius.

Jo filmuose „Karas“ ir „Morfijus“ vaidino ir Ingeborga Dapkūnaitė.

Paskutinis jo filmas „Aš irgi noriu“, pasirodė 2012 m. Jame pasakojama apie mistinę varpinę, prie kurios vyksta žmonės tikėdamiesi atrasti laimę. Viename iš filmo epizodų režisierius suvaidino pats save. Filme jo herojus mirė.

Pastaruoju metu A. Balabanovas planavo kartu su Emiru Kusturica kurti filmą apie Josifo Stalino jaunystę.

Paskutiniame savo interviu žurnalistams režisierius sakė: „Aš noriu į rojų, kad susitikčiau su savo tėvu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)